dimecres, de juny 11, 2008

La ciutat, com la informació, és una selva

Avui no m'ha caigut cap avió del cel però vet aquí que volia mantenir encara que sigui un lligam, un de sol, amb la pàgina, aquesta finestra des d'on em veieu sense que jo us sàpiga. Com caldria dir-ne, unidireccional? Però, ben mirat, no és així en tots i cadascun dels casos... No és així per als i les blogaires? El fibló de la curiositat m'ha picat darrerament i doncs he sentit l'impuls de voler saber-ho tot! Hahaha, suposo que se'm nota ;P

Ahir el company guitarrista em va explicar una agressió. Més o menys anava així: Una ciclista pel carril bici a la Diagonal cantonada Passeig de Gràcia, amb els dos fills en un suport adaptat al darrere del seient, es troba un vianant caminant pel mateix carril i li diu alguna cosa (que el company no arriba a sentir però que no devia ser gaire agradable...). Al cap de poc, la ciclista torna a trobar-se el vianant pel mateix carril i torna a dir-li alguna cosa. Aquesta vegada, malgrat que el company tampoc no arribés a sentir el que li deia, ningú no dubtarà que el que li va dir fos prou malsonant, atesa la reacció del vianant, que va consistir a empènyer la ciclista amb els dos fills. Tots tres van caure a terra, evidentment. I la dona que s'aixeca feta una fera i comença a etzibar-li cops de puny al vianant, una pallissa ben rotunda. (Ja he demanat excuses en altres ocasions pels prejudicis i/o estereotips, però no vull estar-me de dir que la mare en qüestió era alemanya.)

El company, òbviament, va representar-me la seqüència dels fets amb tota l'ajuda de la gestualització. La manera com va retenir l'agressor fins que va arribar la policia --com defensant un jugador de bàsquet--, l'actitud pintoresca de la gent que passava i que prenia partit --invariablement a favor de l'alemanya-- i, detall poètic de tot plegat (torno a demanar excuses, cerco la poesia pertot), la manera com pegava els cops de puny al vianant, el qual hauria peut être desvetllat sentiments compassius a l'espectador de qualsevol pel·lícula de cinema, però a cap dels espectadors in situ!!!

Quant al detall aquest dels cops de puny, val la pena remarcar-ho, de veritat: ho feia de dalt cap avall. Dibuixava amb el seu puny dret una trajectòria descendent amb destinació a la jeta de l'agressor. I mentre el company reproduïa els fets aussi fidèlement que possible va tornar a donar-me una lliçó. No en tenia prou amb ensenyar-me acotxar, sinó tot el contrari: Les dones peguen així, de dalt cap avall. Es veu que és una de les primeres coses que pot saber el metge forense, si l'assassí-agressor ha estat home o dona, i tot per aquest detall.

7 comentaris:

nimue ha dit...

les dones peguem de dalt cap a avall? Vaja... doncs no sóc conscient... La pròxima vegada que m'embolique en una baralla de punys em fixaré cap on pegue.O pegaré d'avall cap a dalt, per despistar... :PP

fada ha dit...

Avui és ella qui m'ha pres les paraules de la boca -millor dit del pensament i de les mans-. Fa una mica de morbo pensar que pots despistar el forense, no? Ja és estrany que Hitchcock no ho fes servir en cap pel·lícula. No deuria saber-ho. A banda de tot això, hi ha una certa agressivitat a l'ambient, oi que sí? És només l'estrés o aquests canvis climatològics hi tenen alguna cosa a veure? Abans de sortir de casa hauríem de fer una estona de relaxació. Petons.

AGUARELIX ha dit...

Ben pensat, Nimue! Així segur que els despistes. I si no els ensenyes el teu blog gens agressiu i ja no dubtaran de la teva innocència :)
Tens raó, Fada, hi ha un ambient un poc violent últimament... A vegades, conduint per Barcelona, arribo als llocs amb un atac d'estrès horrible! Hauries de veure (si no ho coneixes ja) com va la penya per la city...

Joana ha dit...

Per això faig ioga, passejo, llegeixo,per contrarestar aquesta brutal violència que ens amenaça a tot arreu!
Jo no hi vull entrar!!!!
Bon cap de setmana relaxant. Avui me'n vaig a una ermita ,sota els estels, o els núvols en aquest cas a escoltar rondalles i música acompayat amb coca i cava. Bucòlic i desestressant!
;)

Mirielle ha dit...

se't nota se't notaaa!! jeje doncs responent a la teva pregunta de més avall, com a menor de 25 anys que sóc estic estudiant carrera (no és gaire difícil endevinar quina crec, jeje) i ara estic d'exàmens i estic mooolt estressada així que trec el caparró de tant en tant per saludar i em torno a enfonsar als llibres. El cas és que tinc l'estimat Jaume Cabré una miqueta abandonat, i em sap greu perquè el llibre no s'ho val, però quan passi tot i me l'acabi si vols t'envio un mail i intercanviem opinions ;) petons llampec!!

Maria Luz Garaboa Rios ha dit...

Un detalle: y mientras la madre-enfurecida-alemana le daba su merecido al susodicho agresor... Los niños seguian rodando por el suelo?? Petonets ;)

AGUARELIX ha dit...

Quina enveja, Joana! Algun dia confio que vindrem amb el guitarrista a contar (i a escoltar) rondalles per Gi o la Garrotxa (millor aquesta segona ;). Ah, i felicitats per l'ascens de l'equip de futbol!!!
Vaja, Mirielle, serà un plaer! Quina llàstima que hagis abandonat el Viatge d'hivern d'en Cabré, però. Jo pensava llegir Les veus del Pamano aquest estiu...
Ara bé, les coses com siguin: continues sent la més enigmàtica de les "meves" comentaristes ;))
Petons!
Güenass, Mari Lux!! Los niños bien, muy socorridos por todo aquél que pasara... Ya vi que estás de exams hasta arriba, pero un ratito encontraremos para tomarnos algo, o no?! (Ya me paso a visitar tu bloggg.) Bss